Hamppukakku – Raakakakku (puoli uunipellillistä)
Gluteeniton⎟Vegaaninen⎟Maidoton⎟Munaton⎟Soijaton⎟GMO vapaa
Tämä helppo ja nopea hamppukakku, joka on kaiken hyvän lisäksi raakakakku – syntyy käden käänteessä, kun on hyvä blenderi ja monitoimikone. Koska silloin ei tarvitse alkaa pesemään blenderiä välissä. Ja huonolla blenderillä ei tahdo saada taateleista ja cashewista kermaista kuorrutetta. Tosin tässä saattaa auttaa kun liottaa taateleita 1-3 tuntia. Tällöin lisättävän veden määrää tulee vähentää.
Raaka-aineet:
Pohja:
- 3 dl pekaanipähkinä
- 2,5 dl idätettyä hamppuproteiinia
- 6 dl rusinoita
- 2 tl vanilja
- 1/2 tl ruususuolaa
Suklaakuorrute:
- 4 dl taateleita
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 2 rkl macajauhetta
- 3 rkl sulatettua neitsyt kookosöljyä
- 3 rkl sulatetttua kaakaovoita
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 1/2-2 dl vettä tarvittaessa
Helppo valmistus:
Surrauta pekaanit jauheeksi blenderissä/monitoimikoneessa. Monitoimikoneella saa kivan rouheista, kun taas blenderi tekee nopeasti jauhoa.
Lisää sitten loput pohjan ainekset sekaan, ja surrauttele kunnes ne alkaa tahmaantua toisiinsa kiinni. Painele leivinpaperoidulle pellille ja laita pakkaseen.
Sulata sitten kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Eli laita katilaan 1/3 vettä ja kiehuta sitä puolitehoilla. Kaakavoi ja neitsyt kookosöljy kolme ruokalusikallista syväänlautaseen, joka on riittävän iso laittaa kattilan päälle.
Surrauta cashewit jauheeksi. Poista tarvittaessa taateleista kivet ja lisää ne ja kaikki loput ainekset blenderiin. Lisää vettä alkuun ½ dl, ja surrauttele kunnes kermaisen tiivistä massaa, lisää vettä tarvittaessa, jos liian tahmaista, eikä liiku blenderissä.
Ota pohja pakkasesta ja levitä suklaakuorrute päälle, ja laita takaisin pakkaseen. Anna jähmettyä (ei jäätyä!!), ja leikkaa sopiviin palasiin, ja tarjoile tai säilytä pakkasessa, jos haluat säilyttää pidempään.
Nautitaan hyvässä seurassa, yksin tai yhdessä
[grwebform url=”https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=hQZyw&webforms_id=23020104″ css=”on” center=”off” center_margin=”200″/]