Hamppukinkku – vegaanin paras joulukinkku
Vegaaninen⎟Maidoton⎟Munaton⎟Soijaton⎟GMO vapaa⎟Julmuus vapaa
Parasta vegaanin joulupöytään on hamppukinkku, joka ajaa tavallisen seitankinkun karsinaan nopeammin kuin Joulupukki kiertää maailman ympäri. Hamppukinkku syntyy tutulla kaavaalla ja raaka-aineilla, mutta sen maun ja ravintorikkauden kruunaa idätetty hamppuproteiini, sekä Umeboshi-kastike, joka vie marinaadin aivan uudelle tasolle.
Valmistusaika n. 15 min + kypsennys n. 1 – 1,5 h.
Raaka-aineet:
- 1, 5 dl idätettyä hamppuproteiinia
- 0,5 dl idätettyä hamppuöljyä
- 1 dl kikhernejauhoja
- 2 dl gluteenijauhoja
- 3 – 4 valkosipilunkynttä
- 1 tl inkivääriä raastettuna
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 2 tl sipulijauhetta
- 2,5 dl vettä
- 1 tl mustapippuria jauhettuna
Marinadi:
- 1 dl neitsyt kookosöljyä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 2 rkl umeboshi-kastiketta
- 0,5 dl vettä
Helppo valmistus:
Murskaa valkosipuli ja lisää se muitten kuiva-aineiden kanssa riittävän isoon kulhoon.
Sekoita huolellisesti, ja lisää sitten vesi. Vaivaa taikinaa huolella, aktivoidaksesi gluteenia tekemään hieman sitkoa. Pyöräytä hamppukinkkusi haluttuun paistimuotoon. Omenaa ei tarvii laittaa suuhun. Paitsi, jos olet nälkäinen.
Sulata marinaadia varten kookosöljy kattilassa. Nosta liedeltä ja lisää muut aineet. Valele hamppukinkku marinaadilla ja nuolaise lusikkaa, niin tiedät miten ihanaa umaamimakua olet saamassa elämäsi parhaaseen kinkkuun.
Annan hamppukinkin marinoitua mielellään yön yli, mutta ainakin 1-2 tuntia.
Kinkun paistopäivänä kääräisen hamppukinkkusi folioon ja pidä huoli, että kaavit kaiken marinaadin sen ympärille. Kääri folio kiinni, ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa, noin 1 – 1,5 tuntia.
Tarjoile bataattilaatikon ja hamppusienisalaatin kanssa.