Rapeat ja suolaiset hamppukräkkerit. Herkulista raakaruokaa, joka maistuu myös perheen pienimmille. Sopii välipalaksi ja kulkevat kevyesti myös mukana matkalla.
Raaka-aineet:
- 3,5 dl pellavansiemeniä (jauhettuna)
- 2,5 dl pellavansiemeniä (liotettuna)
- 1 dl auringonkukansiemeniä (liotettuna)
- 3 dl idätetty hamppuproteiini
- 2 dl oliiveja
- 3 tomaattia
- 4 isoa porkkanaa
- 2 sipulia
- 1 valkosipuli
- 1 tl cayanne-pippuria
- 1 tl suolaa
- 1 rkl rosmariinia
- 1 rkl oreganoa
Helppo valmistus:
Laita omiin lasikulhoihin 2,5 dl pellavansiemeniä ja 1 dl auringonkukansiemeniä. Liota siemeniä vedessä yön yli tai vähintään pari tuntia. Jauha tehosekoittimessa 3,5 dl liottamattomia pellavansiemeniä ja laita ne kulhoon. Aja tomaatti, porkkana, valkosipuli, sipuli ja mausteet tehosekoittimessa kastikkeeksi. Sekoita isossa kulhossa yhteen kastike, liotetut siemenet ja muut ainekset. Levitä taikina ohuelti leivinpaperin päälle ja kuivata kuivurissa tai uunissa noin 12 tuntia 40 asteessa. Nauti sellaisenaan tai suosikkilisukkeesi kanssa. Valmiit hamppukräkkerit säilyvät huoneenlämmössä.
[grwebform url=”https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=hQZyw&webforms_id=23020104″ css=”on” center=”off” center_margin=”200″/]