Olen monta vuotta miettinyt kotitekoisen myslin tekemistä, mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Kuvittelin sen olevan työlästä, kallista ja hankalaa. Olin väärässä joka kohdassa! Kun myslin valmistaa itse siinä säästää rahaa ja sen lisäksi se on hauskaa, luovaa ja helppoakin! Kotitekoinen mysli maistuu myös paremmalta.

 

Tältä sivulta löydät ohjeet miten kotitekoinen mysli valmistuu helposti!


Mysliini valitsin seuraavia raaka-aineita:

 

*saksanpähkinöitä

*maapähkinöitä

*kurpitsansiemeniä

*auringonkukansiemeniä

*kuorittuja hampunsiemeniä

*taateleita

*aprikooseja

*rusinoita

*kookosöljyä

*hunajaa

 

Työvaiheet:

 

Aloita myslin teko murskaamalla isoimmat pähkinät pienemmäksi morttelilla. 

 

Leikkaa aprikoosit ja taatelit (tai muut isommat kuivahedelmät) pienemmiksi. 

Sekoita isossa astiassa kaikki pähkinät ja siemenet. Lisää joukkoon miedolla lämmöllä sulatettu kookosöljy + hunaja*. Sekoita kaikki hyvin keskenään.

*Hunajakookosmassaan voi lisätä myös hiukan kanelia, kardemummaa tai muita ihania mausteita oman maun mukaan.

Levitä pähkinämassa leivinpaperille tasaisesti ja laita uuniin n. 100+ asteeseen ja kääntele välillä massaa. 

Tarkasta tasaisin väliajoin miltä massa näyttää ja tarvittaessa lisää/laske lämpöä.

Keskimääräinen paahtamisaika on n.30-60 min. kunnes massa on kuivaa ja rapsakkaa.

Varo polttamasta pähkinöitä!

 

Kun pähkinät näyttävät sopivan paahdetuilta, ota pelti uunista jäähtymään ja jäähdyttyään sekoita yhdessä kuivahedelmien kanssa. 

 

Nauti kasvimaidon kera!

 

Huom. Kotitekoinen mysli onnistuu myös paahtamatta aineksia, raakaversiona, jolloin se on vieläkin ravinteikkaampi.

Herkullista syksyä!

Jolanda,

hamppumaa.fi