Valitse sivu

Siemennäkkileipä hampusta

Tämä herkullinen siemennäkkileipä hampusta syntyy vaivattomasti ja nopeasti, ja se on erinomainen ravinnonlähde esimerkiksi retkille ja vaelluksille.

Luontaisesti gluteeniton ja ravintorikas siemennäkkileipä hampusta


Näkkäri on gluteeniton, sisältää runsaasti hyviä rasvoja, kuituja ja on todella täyttävä!
Sen valmistaminen onnistuu myös aloittelevammalta leipurilta, eikä tekeminen vie paljoa aikaa! 

Saat siis pienellä vaivalla, edullisesti, ravintorikasta purtavaa arkeen ja retkille! Voiko tämä mennä enää paremmaksi? 

Kyllä voi!

Itse tehtyä näkkileipää hampusta voi tehdä myös joululahjaksi sellaiselle, jolla on jo tarpeeksi tavaraa ja joka arvostaa itse tehtyjä herkkuja! Pakkaat vain näkkärit kauniiseen paperipussiin ja kirjailet toivotuksen pussin kylkeen!

Hamppunäkkärin ainesosat

 

°  2,5 dl kuorittuja hampunsiemeniä

°  1 dl kokonaisia hampunsiemeniä TAI idätettyjä hampunsiemeniä 

°  1 dl hamppuproteiinia

°  1 dl auringonkukansiemeniä

°  0,5 dl pellavansiemenrouhetta

°  1 dl gluteenitonta jauhoseosta (kaura)

°  1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

° öljyä n. 2 rkl

° vettä sen verran, että massa notkistuu, mutta ei tule veteläksi.

 

Huom. voit käyttää ohjeessa myös idättämättömiä hampunsiemeniä. Jos kuitenkin haluat saada enemmän irti siemenen arvokkaista ravintoaineista voit idättää kokonaiset hampunsiemenet etukäteen. Liota hampunsiemeniä vesiastiassa vähintään 6 tuntia tai mielummin yön yli. Siemeniä kannattaa sekoittaa välillä, jotta ne likoavat tasaisesti. Huuhtele siemenet ennen käyttöä.

 

Valmistus:


Monet ainesosista imevät itseensä paljon vettä, joten anna seoksen tekeytyä hetki ja lisää vettä hiukan uudelleen, jos massa jää liian kuivaksi tai kokkareiseksi.

Näkkileivästä saat ohuen levittämällä massan leivinpaperille ja laittamalla toisen leivinpaperin massan päälle. Päällimmäisen leivinpaperin pinnalta voit kaulimella siloitella massan ohueksi, leivinpaperin kokoiseksi levyksi.

Laita uuni 100- 150 asteeseen ja paista uunin keskitasolla uunista riippuen n. 15-30 min.

Uuneissa on paljon eroja ja näkkäri valmistuu myös riippuen siitä, kuinka paksun tai ohuen siitä teet.

Tarkkaile siis uunia tasaisin väliajoin. Kun näkkäri on rapsakka ja hiukan ruskettunut, se on valmis! Varo polttamasta näkkileipää, jotta maku ei muutu kitkeräksi.

Nauti sellaisenaan tai lisää päälle lempitäytteesi. Siemenäkkileipä säilyy huoneenlämmössä jonkin aikaa ellei kaikkea tule syötyä heti 🙂

hamppumaa.fi

Saatat pitää myös…

Hamppu

Hamppu

Hamppu eli Cannabis sativa L. on yksi maailman vanhimpia viljelykasveja ja myös Suomessa yksi kolmesta ensimmäisistä viljelyskasveista tattarin ja ohran ohella (1). Hamppu luokitellaan humalan ohella Cannabaceae eli hamppukasvien heimoon. Hamppu tunnetaan...

lue lisää

Tilaa uutiskirje ja hyödy eduista!

🌱 Säästät 10% jokaisesta ostoksestasi.
🌱 Tulet CBD:n mestariksi, kun opit kaiken tarpeellisen hampusta ja CBD:stä.
🌱 Saat ensimmäisenä tietoa uutisista ja tuotteista.

Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved and you'll be given a link. You, or anyone with the link, can use it to retrieve your Cart at any time.
Back Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved with Product pictures and information, and Cart Totals. Then send it to yourself, or a friend, with a link to retrieve it at any time.
Your cart email sent successfully :)