Täydellinen kasvislasagne syntyy hampusta ja nokkosesta (6 – 8 hengelle)
Soijaton⎟Vege⎟GMO vapaa
Lasagne on parhaimmillaan herkkkuruokaa, jota voisi syödä vaikka kuinka paljon. Täydellinen kasvislasagne syntyy nokkosen ja idätetyn hamppuproteiinin tasapainoisella tanssilla. Tämä ruoka sopii erinomaisesti sinulle joka haluat saada tärkeät hivenaineet ruoasta. Hamppuproteiinin ansiosta saat runsaasti rautaa, magnesiumia ja fosforia. Nokkosen ansiosta saat runsaasti kalsiumia ja kaliumia.
Valmistusaika n. 45 min + kypsennys n. 25-30 min
Raaka-aineet:
- 12 levyä täysjyvälasagnelevyjä
Tomaattikastike:
- 4 rkl idätettyä hamppuproteiinia
- 1 pkt jalotofua
- 5 dl vettä (kädenlämpöistä)
- 1 pkt tomaattimurskaa (500g)
- 1 kpl palsternakka
- 2 kpl porkkanaa
- 1 tanko selleriä
- 3 rkl öljyä / voita (paistamiseen)
- 1 rkl umebosikastiketta (törkeen hyvää kaikkeen muuhunkin ruoanlaittoon)
- 1 rkl kookossokeria
- 1 rkl perunajauhoa
- 2 rkl oreganoa aka mäkimeiramia
- 1/8 tl cayennepippuria (VAROVASTI tämän kanssa, varsinkin jos käytät tätä luomulaatuista)
- 1 tl savupaprikamaustetta
Juustokastike:
- 5 dl maitoa
- 2 dl kuivaa nokkosta (tuoreena 3-4 dl)
- 2 dl juustoraastetta
- 1/2 tl valkopippuria
- 1 tl juustokuminaa (jeeraa)
- 1 tl muskottipähkinää
- 1/3 merisuolaa
- 1 rkl perunajauhoa
Helppo valmistus:
Pilko tofu kuutioiksi, ja kuulota kuutiot paistinpannulla tilkassa öljyä (2 rkl). Sekoita tofua kokoajan, ettei ne tartu. Kun tofu on saanut hieman väriä nosta ne lautaselle odottamaan.
Raasta porkkanat ja palsternakka, sekä hienonna selleri pieneksi. Kuulota tämän jälkeen raasteet pannulla öljyssä. Lisää sitten selleri ja tomattikastike, sekä kookossokeri. Sekoita ja ryhdy lisäämään loppuja aineksia (paitsi tofu ja idätetty hamppuproteiini). Keittele kastiketta kasaan n. 25 min. Suurusta lopuksi kylmään vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla. Sekoita lopuksi joukkoon idätetty hamppuproteiini ja paistettu tofu. Tarkista maku, jos maku on hyvä, niin olet onnistunut, jos ei, niin lisää tarvittavaa makua.
Juustokastiketta varten kuumenna maito kiehumispisteeseen. Lisää maitoon silputtu nokkonen ja suurusta kylmään vesitilkkaan sekoitetulla perunajaholla. Nosta kattila liedeltä ja sulata joukkoon puolet juustoraasteesta. Lisää mausteet. Tarkista maku.
Voitele uunivuoka ja levitä pohjalle ensin kevyt kerros tomaattikastiketta. Lisää kerokksittain lasagnelevyjä ja molempia kastikkeita, päällimäiseksi tulee aina juustokastiketta. Päätä kerrostelu lasagnelevyihin, jotka sivelet kevyesti loppukastikkeella. Ripottele vielä päälle loput juustoraasteesta, ja avot! Olet valmis kypsentämään täydellisen kasvislasagnen 200-asteisessa uunissa, noin 30 minuuttia.
Tarjoile hymyillen ja elämästä nauttien <3
[grwebform url=”https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=hQZyw&webforms_id=23020104″ css=”on” center=”off” center_margin=”200″/]