Hamppumaa

Suomen sydämellisin hamppualan edelläkävijä

Hamppumaa on yhteiskunnallinen yritys, joka käyttää valtaosan voitoistaan ekologisen ja yhteiskunnallisen hyvän edistämiseen. 

Me Hamppumaalla uskomme, että hampun viljely, entistä parempien hampputuotteiden kehittäminen ja tiedon levittäminen hampun hyödyistä mahdollistaa sekä luonnon että ihmisten siirtymisen kestävämpään hyvinvointiin.

Uskomme kestävän hyvinvoinnin syntyvän monista pienistä arjen ratkaisuista ja asenteista. Siksi jokaisessa hetkessä valitsemme kunnioittaa ja kuunnella sekä ihmisten että luonnon tarpeita. Työskentelemme dynaamisesti, inspiroituneesti ja valtavalla rakkaudella asiaamme kohtaan. Kannustava yhteisöllisyys on meille tärkeää ja unelmoimme kokonaisvaltaisesti kestävästä hyvinvointikulttuurista.

Kuten ranskalaiset ystävämme sanovat:

”UNE SEULE SOLUTION, C’EST LA RÉVOLUTION!”

Ihmisillä pitäisi olla oikeus ravita itseään maailman vanhimmalla hyötykasvilla ja lääkitä itseään maailman vanhimmalla rohtokasvilla.  Vielä nykyäänkin tiettyjen teollisuudenalojen edustajat yrittävät estää kansaa nauttimasta näistä oikeuksista. Lääke- ja alkoholiteollisuuden asiakkaiksi ohjaavat lait, uusimpana yrityksenä ihmiskunnan vanhimpaan hyötykasviin kohdistetut uuselintarvikesäädökset, estävät kansaa luomasta itselleen kestävää hyvinvointia. Jos sinäkin olet sitä mieltä, että tämän hyvinvoinnin riiston on loputtava, tilaa uutiskirje ja liity hyvinvoinnin vallankumoustaistelijoihin!

Kannabis: totuus vapauttaa

Hamppu ja kannabis on pohjimmiltaan sama asia. Kannabis on sanana vakiintunut tarkoittamaan päihdyttäviä ominaisuuksia omaavaa lajikekantaa ja hamppu taas teollista hamppukantaa. Molemmat kuitenkin ovat Cannabis-suvun kasveja ja näin ollen sama asia.

Kannabis on maailman monipuolisin, myös huomattavia lääkinnällisiä vaikutuksia omaava hyötykasvi. Tämä ei ole mielipide, vaan lukuisin tutkimuksin todistettu fakta. Tuhansien vuosien ajan kannabis tarjosi ihmisille ruoan, suojan, rohdon ja energian – siihen asti kunnes se kriminalisoitiin valkoisen valtaelitiin rasismin takia ja turvaamaan heidän luontoa saastuttavalle teollisuudelle käytännössä yksinoikeuden öljy-, tekstiili- ja paperimarkkinoihin.

TIIMI

Tommi Saltiola

Tommi Saltiola

Tutkimus ja tuotekehitys

Osakas

Tommi on Jyväskylästä, hamppua viljelevältä maatilalta, kotoisin oleva hamppuyrittäjä ja kasvintuotantotieteiden maisteriopiskelija Helsingin yliopistolla.

Hamppumaalla Tommi toimii tutkijana, asiantuntijana, kirjoittajana, tuotekehittäjänä, somettajana ja analyytikkona.

Tommin harrastuksiin kuuluu kokonaisvaltainen hyvinvointi, kehon ja mielen optimointi, ravitsemuksesta meditaatioon ja liikuntaan. Näiden lisäksi vapaa-aika kuluu kirjojen, podcastien, sekä valo- ja videokuvauksen parissa.

Jaakko Myllyniemi

Jaakko Myllyniemi

Visio ja johtaminen

Perustaja

Hamppu-Jaakko, eli Jaakko Myllyniemi, perusti Hamppumaan vuonna 2014 missionaan lisätä suomalaisten tietoisuutta hampun lukuisista hyödyistä ja edistää kotimaista hampputeollisuutta.

Sitä ennen hän oli pitkään ollut tietoinen hampunsiemenen ravintorikkaudesta, mutta ennen kuin tutustui idätettyihin hampputuotteisiin, koki ettei hamppua voinut sen liian karvaan ja dominoivan maun takia käyttää ruoanlaitossa. Neutraalin pehmeän makuiset idätetyt hampputuotteet löydettyään tämä herkutteleva hamppukokki on käyttänyt niitä pääasiallisena proteiinin ja rasvan lähteenään ja on onnellinen voidessaan vihdoin lisätä hamppuproteiinia kaikkeen ruokaansa herkullisten aterioiden kärsimättä siitä tippaakaan.

Kasvisravintoloissa ja villiyrttispesialisti Sami Tallbergin apurina toiminut hamppukokki liputtaa koko hamppukasvin hyödyntämisen puolesta ja hänen iloisen intohimoisena pyrkimyksenä on täydellisesti hamputtaa suomalaisten ruokalautaset.

Jaakon toimintaa on alusta asti ohjannut unelma yhteisöllisestä ekokylästä ja siksi Hamppumaan toimintakulttuurissa on aina ollut keskiössä kumppanuus ja hyvä henki. Tällä hetkellä Jaakko keskittyy johtamaan kasvavaa toimintaa ja ohjaamaan kulkua kohti hamppuisempaa tulevaisuutta.

Vapaa-ajallaan Jaakko nauttii perheestä, ruoasta, tanssimisesta, ystävistä, luonnosta, urheilusta, kirjoista ja inspiroivista podcasteista.

Eetu Laitinen

Eetu Laitinen

Tuotekehitys ja laadunvalvonta

Osakas

Eetu on Keski-Suomesta kotoisin, kestävästä elämäntavasta ja luonnon tasapainosta kiinnostunut yrittäjä, joka on kouluttautunut luonnonvaratuottajaksi ja tradenomiksi.

Hamppumaalla Eetu toimii tuotannon laadunvalvojana sekä logistiikka- ja asiakaspalveluvastaavana.

Eetun harrastuksiin kuuluu mm. luonnossa liikkuminen, villiruoka, ruoanlaitto, hamppu, musiikki, meditointi, lukeminen ja ihmettely. Hän uskoo voimakkaasti siihen, että hamppu on merkittävin kasvi mitä Äiti Maa päällänsä kantaa ja toivoo, että ihmiskunta oppisi ymmärtämään edes osan sen koko potentiaalista.

Fennela Hanhineva

Fennela Hanhineva

HR-valmennus ja viestintä

Fennela on piilopirttiin keskelle metsää muuttanut stadin friidu, joka pärjäilee periferiassa vallan mainiosti – yli talvenkin, ulkohuussin ja kannettavan veden varassa.

Luontoa yleisesti, merta erityisesti, rakastava rauhan- ja konfliktintutkimukseen erikoistunut valtiotieteiden maisteri on kouluttautunut myös joogaohjaajaksi, valmentajaksi ja enneagrammiohjaajaksi sekä Ranskassa opiskellut itsensä humanististen tieteiden kandidaatiksi.

Fennela suhtautuu intohimoisesti sisäisen ja ulkoisen rauhan suhteeseen, mielen voimaan, persoonan kehittämiseen ja henkiseen kukoistukseen.

Hamppumaalla Fennela toimii ensisijaisesti valmennus- ja mentorointitehtävissä, mutta hoitaa myös sisällöntuotantoon ja yhteiskuntasuhteisiin liittyviä tehtäviä.

Vapaa-ajallaan Fennela kuuntelee lintujen laulua, tuijottelee takkatulta, puuhailee puutarhassa ja lukee inspiroivia kirjoja.

Vital Salo

Vital Salo

AV ja tapahtumat

Vital on espoolainen nuorimies, joka monien eri työvaiheiden kautta löysi tiensä Hamppumaalle tammikuussa 2019. Koulutukseltaan Vital on sähköasentaja, joogaopettaja ja ayurvedinen hierontaterapeutti.

Terveys ja hyvinvointi ovat aina olleet Vitalille tärkeitä aiheita. Hamppumaan Vital kokee ihanteelliseksi työpaikaksi, koska sen arvomaailma ja periaatteet kohtaavat hänen omansa. Vital toimii myyntiin, markkinointiin ja mediaan liittyvissä tehtävissä.

Vital harrastaa street-workout:ia ja siksi hän mielellään nauttii päivittäin idätettyä hamppuproteiinia lihaksiston kehittämiseksi ja ylläpitämiseksi sekä cbd-mehukapseleita ja cbd-öljyä treenistä palautumiseen sekä yleisen hyvinvoinnin tukemiseksi.

Joogan ja liikunnan lisäksi musiikki on aina ollut hänen intohimonsa ja vapaa-ajallaan Vital tekeekin kaiken muun ohella myös dj:n töitä.

Denis Kähkönen

Denis Kähkönen

Asiakaspalvelu ja tuotekoulutus

Denis on Vienan karjalaisessa Kalevalan kylässä alkunsa saanut, Kainuun korpien läpi Tampereelle taivaltanut, iloa säteilevä rauhan ja rakkauden lähettiläs.

Denis uskoo luontoyhteyden olevan terveyden ja hyvinvoinnin avaintekijä ja hän haluaakin jakaa luonnon viisauksia muidenkin tietoisuuteen. Denis suhtautuu intohimoisesti kasvilääkintään, terveelliseen ravintoon ja luonnonvarojen ekologiseen hyödyntämiseen. Koulutukseltaan Denis on luonnonvaratuottaja, joka on erikoistunut hapatukseen ja erilaisiin fermentaatiotuotteisiin.

Denis kokee vuorovaikuttamisen ja auttamisen elämänsä tukipilareiksi. Hän tähtää yhteisöllisyyteen, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja kaiken välillä vallitsevaan harmoniaan.

Vapaa-aikansa hän viettää luonnossa liikkumisen, puutarhanhoidon, saunomisen, perinnetaitojen, musiikin, kirjallisuuden, elämän ihmeiden havainnoinnin ja ihmisten kohtaamisen parissa.

Hamppu on ollut Denikselle voimakasvi nuoresta pitäen ja sen monet potentiaalit ovat kiehtoneet häntä aina. Hänen suuri missionsa onkin tuoda tämä unohdettu ihmekasvi ihmisten tietoisuuteen. Hamppumaalta Denis löysi täysin omaa arvomaailmaansa vastaavan toimintakulttuurin, joten yhteistoiminta on alusta asti ollut luonnollista ja helppoa. Denis toimii myynnin ja markkinoinnin parissa sekä asiakaspalvelussa ja logistisissa tehtävissä.

Sinä?

Sinä?

Tuotantotalouden ammattilainen

Olet ihmisten ja luonnon hyvinvoinnista kiinnostunut tuotantotalouden diplomi-insinööri, joka haluaa osallistua hamppuun perustuvan kestävän hyvinvointikulttuurin luomiseen. Olet valmis radikaaliin avoimuuteen ja pyrit jatkuvasti kehittymään sekä ammattilaisena että ihmisenä.

Kuvaako tämä sinua? Lähetä avoin hakemus ja CV sähköpostilla osoitteeseen

jaakko (at) hamppumaa.fi

Sertifikaatit