Täyttävä, low carb, vegaaninen ja gluteiiniton sienipiirakka vailla vertaa!
Palanen tätä piirakkaa, salaatilla höystettynä, pitää pitkään kylläisenä ja korvaa vaikka lounaan. Täytteessä myös mehevä määrä kuorittuja hampunsiemeniä, joten palasen mukana haukkaat myös mukavasti päivän omegat, aminohappoja ja proteiineja.
Yksi piirakkavuoka (20cm)
Pohja:
3 dl kaurajauhoja (tai muu gluteiiniton jauho)
100 g margariiniä tai kookosöljyä
1/2 tl suolaa
3 rkl nokkosensiemeniä (voi myös jättää pois)
1/2 dl kauramaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
Täyte:
1 l tuoreita sieniä (5 dl pakastettuja tai 2,5 dl kuivattuja liotettuna)
1 sipuli
2 dl kuorittuja hampunsiemeniä
2 rkl pellavansiemeniä
1 dl soijajogurttia
1,5 tl herbamarea
100 g savutettua tofua (tai enemmän maun mukaan)
1 tl basilikaa
mustapippuria
1/2 tl rakuunaa
Valmistus:
- Jos haluat extra mehevää, liota kuorittuja hampunsiemeniä sekä pellavansiemeniä vedessä >2h.
- Laita uuni kuumenemaan tasalämmölle 200 asteeseen.
- Sekoita suola, margariini ja nokkosensiemenet. Lisää joukkoon kauramaito ja jauhot.
- Painele taikina voideltuun vuokaan ja esipaista pohjaa 200 asteessa 8 min.
- Leikkaa sipuli pieneksi ja paista sienten kera pannulla miedolla lämmöllä noin 20 min pehmeiksi.
- Sekoita muut täyteainekset kulhossa ja lisää joukkoon sieni-sipuli paistos
- levitä täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista piirakkaa uunissa 15min, vähennä lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 5min.
- Anna piirakan jäähtyä täysin jotta koostumus olisi kiinteä. Parhaimmillaa piirakka on jääkaapissa yön yli levänneenä!
Täydellinen täyttävä suolainen tarjottava juhliin!
Rakkaudella,
Työkokeilija Noora Peltola